dimecres, 5 de maig del 2010

Torna el carbó...!!!


El carbó ja és a punt... ja ha sortit el meu segon llibre sobre El carboneig editat per la Diputació de Girona, en la col·lecció dels Quaderns de la Revista de Girona núm. 149, en la sèrie: Guies, núm. 62.

Té un format molt amè, amb un mapa, una cronologia, 35 capítols numerats, 7 capítols no numerats, tots ells amb moltes fotografies, un glossari i la bibliografia. El seu plantejament és divulgatiu però no renuncia a una àmplia panoràmica sobre el tema del carboneig.


Orígens i evolució històrica, el procés tècnic de carbonar: l'abans, el durant i el després, les eines, les fustes carbonades, la barraca, l'organització del treball, els tractes, la producció, la comercialització, els preus, la tala d'arbres, la procedència dels carboners, l'evolució social i econòmica (1900-2009), el carboneig i la farga, entrevistes a: un carboner, un comerciant de carbó i un propietari forestal, realitat i mite, literatura i folklore, el carboneig i la fotografia, el carboneig i el cinema, un repàs del tema per les comarques gironines, la seva viabilitat actual, el carboneig i la recerca i, la seva recuperació i difusió... i més !!


En fi, us convido a aquest viatge per la cultura del carbó vegetal i només em resta donar les gràcies a tots els que han compartit en algun moment o altre la meva il·lusió per fer possible aquesta publicació !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada